Thuis
Programma
Ruimtes
Activiteiten
Arrangementen
Foto's
Links
Contact

Gezellig en sfeervol zalencentrum. Voor al al uw feesten, partijen, cursussen/workshops, vergaderingen, zaalhuur en evenement op maat bent u bij ons aan het juiste adres.

Kultuerhús Klameare
Merk 1 (ingang begine)
8711 CL Workum
Mob.: 06 11 80 13 85
e-mail: info@klameare.nl

Programma:

De ruimtes...

   Ik neem u even mee door het gebouw op papier en werk hier met heel veel plezier op deze prachtige locatie.

U komt binnen in een foyer

 waar een gezellige leestafel staat, een koffiecorner is en een aantal zitjes waar je even kunt wachten op een muziekles van uw kind, op uw partner die bezig is met schilderles, of gewoon de krant van vandaag leest. Deze ruimte is tevens geschikt voor het hebben van een kleine vergadering van ongeveer 12 personen. 

De foyer ligt aan de Begine en u heeft daardoor echt contact met de buitenwereld. 

Op dinsdagochtend tussen 11.00 uur en 13.00  uur zit daar ook het reisbureau van
Metty Graafsma Face2face travel en kunt u daar ook uw reis bespreken.

Als T Nut haar voorstellingen heeft wordt de foyer gebruikt als plaats waar u in de pauze een consumptie kan nuttigen en na de voorstelling een borrel kunt drinken .

Kortom mogelijkheden genoeg en er zijn ongeveer 25 zitplaatsen. 

Naast deze foyer grenst de theaterzaal waar een podium van 7 bij 8 meter in staat en toneelgordijnen hangen.
Dit podium is tevens op te ruimen en er is een hoogte van ongeveer 15 meter en een grit waar de theaterverlichting in hangt. 

 

Er zijn 160 zitplaatsen en op de eerste verdieping zijn er zo’n 30 “balkonplaatsen” beschikbaar voor het volgen van een theaterstuk.


Tevens is deze ruimte geschikt voor vergaderingen, het houden van presentaties en uiteraard voor het geven van feesten met live-muziek.

Er zijn prima mogelijkheden om decors naar binnen te brengen en er zijn voor de artiesten kleedruimtes met toilet en douche aanwezig. 

Vervolgens loop je door het “gangenstelsel” op begane grond en daar kom je aan de linkerzijde van de gang de bibliotheek.

 

Op elke verdieping zijn toiletten aanwezig voor vrouwen, mannen, kinderen en invaliden.  


Het glazen huis van Workum

Daarmee bedoelen we wenteltrap naar de 1e en de 2e verdieping.

 

  

Een prachtig uitzicht over Workum is daarmee gegarandeerd.

Overigens is er een lift in het gebouw aanwezig waardoor je ook met spullen gemakkelijk naar boven en naar beneden kunt komen.

Via het glazen huis van Workum komt u op de tweede verdieping waar u in eerste instantie de toiletten tegenkomt. Vervolgens loopt u door een gang met ramen ( uitzicht op de theaterzaal) naar de voormalige raadszaal grote zaal geschikt voor 150 tot 200 personen.

U kunt ook hier vergaderingen, recepties, presentaties, modeshows, fairs   en feesten inclusief catering organiseren.

De grote zaal wordt door vele gasten als zeer plezierig ervaren en een van de gasten noemde dit Blije zaal. 
Dit komt natuurlijk door de mooie lichtinval en de vele ramen en het uitzicht op de Gertrudis kerk van Workum.Al met al voor een ieder een aanwinst in Workum als je een event wilt organiseren.

Als je weer terugloopt door de gang, dan kom je in de biljartzaal compleet ingericht met bar, sta-tafels, sfeerverlichting en uiteraard twee uitstekende biljarttafels.
 Tegenover deze biljartzaal is een mooie , professionele keuken ingericht waar de voorbereidingen plaatsvinden voor de koffietafels, theater-hap ( voorafgaand aan de voorstellingen van stichting 't NUT, warm en koude buffetten, bittergarnituren e.d. Er zijn ook mogelijkheden tot het geven van kookworkshops voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

 En dan nog een tweede verdieping. 

Terug naar het glazen huis en via de trap naar boven. U komt in een hal en ook daar zijn weer toiletten voor dames en heren. Als u linksaf slaat dan komt u in de andere kleinere multifunctionele ruimtes  De eerste aan de rechterkant is het lokaal waarin muzieklessen en schilderlessen worden gegeven, maar waar op maandagavond de schakers zitten en op vrijdagavond de dammers.
De kamer daarnaast wordt het meeste gebruikt door de Fysiotherapie en de Osteopaat, maar ook vinden daar de muzieklessen plaats.

 

Tegenover is er een kamer  voor de pottenbakkerij.
Hier kunnen volwassenen en ook kinderen workshops volgen. Denkt u bv. maar aan verjaardagsfeestjes met limonade en patat. Ook volwassenen zijn van harte welkom om een dagcursus te volgen en zich laten te verwennen met een heerlijke lunch.
Aan de andere kant van deze etage is er een pianokamer, c.q. keyboard lessen en het kantoor van Trudi zodat ze de administratie enigszins kan bijhouden. Daarnaast is er nog een zaal geschikt voor 15 personen voor het houden van vergaderingen, AMV lessen, cursusruimte e.d.
En als laatste zaal is er een ruimte geschikt voor 35 personen voor vergaderingen , yoga , etc. 
Ook deze ruimte heeft een prachtig uitzicht op de Grote Kerk in Workum en sta je echt centraal in Workum.


Alle ruimtes zijn met de lift te bereiken en op die manier is het hele pand 
geschikt voor iedereen.
Beneden ( in de kelder) hebben we nog een enorme ruimte als oefenruimte voor Crescendo.

Uiteraard kunnen daar ook koren repeteren, pop-workshops gegeven worden e.d.

Al met al een prachtig gebouw met heel veel mogelijkheden.
Denkt u eens aan in de Trouwzaal van het oude gemeentehuis trouwen,
Dineren met de familie in de grote zaal, daarna receptie in de grote zaal op de eerste verdieping en in de avond  een swingfeest met een DJ of live muziek op de begane grond.

Wij hebben ook mogelijkheden om conferenties met gebruik van subzalen. Wij kunnen u voorzien van koffietafels, diner. 
Overigens de trouwzaal mogen wij ook gebruiken voor vergaderingen, klassieke muziekcursussen, kleine concerten e.d.